Ana sayfa Hot topıcs/Güncel 2020 yılında EMEA bölgesinde en hızlı büyüyen ülke oldu

2020 yılında EMEA bölgesinde en hızlı büyüyen ülke oldu

PAYLAŞ

Endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanında dünya lideri Rockwell Automation Türkiye, 2020 yılında yaşanan pandemi ve ekonomik gelişmelere karşın başarılı bir büyüme elde etti. EMEA bölgesinde en hızlı büyüyen ülke olan Rockwell Automation Türkiye, 2021 yılı hedefini çift haneli büyüme olarak belirledi.

Endüstriyel otomasyonda dünya lideri Rockwell Automation Türkiye, pandemide yaşanan üretim kesintilerini fırsat olarak değerlendirerek yılı dolar bazında büyümeyle kapattı. Yaşanan ekonomik gelişmelerin yanı sıra Covid-19 ve dövizdeki artışla oldukça zor bir yıl olan ve birçok sektörün ciro düşüşü yaşadığı 2020 yılında Rockwell Automation Türkiye, Rockwell Automation EMEA bölgesi içerisinde en hızlı büyüyen ülke oldu.

Yılın ilk yarısında yakaladığı başarılı performansın yanı sıra pandeminin etkisini azaltmak için aldığı aksiyonlarla başarılı bir yıl geçiren Rockwell Automation Türkiye, 2021 yılında Türkiye makine üreticilerinin ihracatının artırılmasına odaklanarak, teknolojik çözümlerini daha fazla üreticiyle buluşturmayı ve 2021 yılında çift haneli büyümeyi hedefliyor.

“Üreticilerin otomasyon ihtiyacı için yoğun mesai harcadık”

2020 yılı performansıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rockwell Automation Ülke Direktörü Ediz Eren, “Krizler her zaman fırsatları yanında getirir. Pandemi sürecinde fabrikaların üretimlerini durdurması ya da azaltmaları, sürekli ertelenen bakım ve projeler için fırsat yarattı. Bunun dışında, dünya genelinde yaklaşık yüzde 20 civarında daralan makine pazarı Türkiye’de sadece yüzde 5 seviyesinde kaldı. Bu başarıda çevik şekilde globalde artan ihtiyaca yönelik dezenfektan dolum, maske üretim makinesi üreten firmalarımızın payı büyük. Bizler de üreticilerimizin hızlı ve esnek otomasyon ürün ve proje ihtiyaçlarını karşılamak üzere oldukça yoğun mesai harcadık” dedi.

“Ülkemizin makine ihracatının artışına katkıda bulunmak istiyoruz”

Endüstride artan dijitalleşme farkındalığının, otomasyon yatırım maliyetlerini ve yatırım yapmamanın yol açtığı maliyetleri açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Eren, 2021 yılında otomasyon ve dijitalleşme çözümleri pazarının büyüyeceğine işaret ederek, “2021 yılında iki ana öncelik konumuz olacak. İlki ürünlerimiz ve mühendisliğimizle Türkiye makine üreticilerinin, dünyanın önde gelen makine üretici ülkelerinin sunduğu teknolojik düzeyde makineler üretebilmelerini desteklemek ve ülkemizin makine ihracatının artışına katkıda bulunmak. Bir diğeri ise, dijitalleşme yazılım ve servis çözümlerimizi daha fazla kullanıcıyla buluşturabilmek. Bugün, şirketler için sadece IT değil OT tarafında da siber güvenlik konusu ön planda, artık makineler uzaktan izleniyor ve arızalara uzaktan müdahale ediliyor,  bu da riskleri artıyor. Bütün bunlar Rockwell Automation Türkiye olarak, çift haneli büyüme hedeflerimizi destekliyor.”