Ana sayfa Hot topıcs/Güncel 2021 Robotik Ödülü, ABB’nin PixelPaint Araba Boyama Teknolojisinin Oldu

2021 Robotik Ödülü, ABB’nin PixelPaint Araba Boyama Teknolojisinin Oldu

PAYLAŞ

2021 “Robotik ve Otomasyonda Yenilik ve Girişimcilik Ödülü” (IERA), ABB’nin PixelPaint teknolojisine verildi. İki yüksek hassasiyetli robot, otomobil boyamayı daha hızlı, daha sürdürülebilir ve esnek hale getirerek üreticilerin bireysel taleplerine verimli bir şekilde yanıt vermelerine yardımcı oluyor. Tek geçişte iki tonlu ve kişiye özel tasarımlar uygulanmaktadır. Teknoloji, çevreye fayda sağlayan aşırı püskürtmeyi ortadan kaldırıyor.

Boya İsrafı Önleniyor

Klasik uygulamalarda fazla püskürtme nedeniyle boyanın yüzde 20 ila 30’u israf ediliyordu. Buna karşılık, PixelPaint’in mürekkep püskürtmeli kafası, boyanın yüzde 100’ünü araç yüzeyine uygulayarak çevresel etkiyi iyileştiriyorr. Teknoloji ayrıca araba boyamada verimliliği önemli ölçüde artırıyor. Önceden, iki tonlu veya özelleştirilmiş bir tasarım uygulamak, zaman ve emek yoğun bir süreçti. Aracın iki kez boyama hattından geçirilmesi gerekiyordu. Yeni teknoloji ile özelleştirilmiş boyama hızları yüzde 50 arttı. 

Uluslararası Robotik Federasyonu (IFR) tebrik etti

IFR Başkanı Milton Guerry şu açıklamayı yaptı; “ABB’yi güçlü rekabete karşı 2021 IERA ödülünü kazandığı için tebrik ediyorum. Dört finalistin tümü, robotik ve otomasyonda günümüz üreticilerinin ihtiyaçlarını yüksek derecede kullanıcı dostu özelliklerle birleştiren yenilikçi bir ürünün başarı öyküsünü sundu.”

Finalistler

Barselona merkezli INFAIMON, endüstriyel uygulamalar için evrensel bir alma ve yerleştirme sistemi olan InPicker’ı sundu. Berlin merkezli Micropsi Industries, endüstriyel robotların üretimdeki farklılıklarla başa çıkmasını sağlayan yapay zeka güdümlü bir kontrol sistemi olan MIRAI yazılımıyla yer aldı. Danimarka’daki Odense’den Mobil Endüstriyel Robotlar, endüstriler arasında malzeme taşıma iş akışlarını optimize eden kullanıcı dostu bir mobil robot olan MiR250’yi sundu.