Ana sayfa Hot topıcs/Güncel Delta Electronics Hannover’de Yeniliklerini Sergiledi

Delta Electronics Hannover’de Yeniliklerini Sergiledi

PAYLAŞ

Endüstriyel otomasyon, ısı ve enerji yönetimi teknolojisinde inovatif atakta olan Delt aElectronics, Hannover Messe 2016’da son yeniliklerini sergiledi. Dünyanın en büyük endüstriyel fuarında bu yıl piyasaya sürülen ondan fazla yeni yenilikçi ürün ve güçlendirilmiş akıllı, entegre, enerji tasarruflu sistemler ve çözümler dizisi ile birlikte Delta, akıllı ve tamamen ağ tabanlı endüstriyel platformları devreye sokarak geleceğin yeni nesil akıllı üretim anahtarını elinde tutuyor.

Öne çıkan yeni endüstriyel otomasyon ürünleri:

  • Programlanabilir Akıllı Kontrol Cihazı AS Serisi otomasyon mekanizması için Delta’nın yeni ileri modüler tasarım denetleyicisidir. Yeni 32 bit SoC (Çip üzerinde sistem) ana işlemciye (CPU) sahip AS Serisi, 40k kablo adım/ms program kapasitesi ile performans açısından mükemmel ve 32 kapsam modülüne ya da maksimum 1.024 I/O noktasına kadar destek sunuyor. CANopen hareket ağı üzerinden maksimum 8 eksen veya sinyal kontrolü (200kHz) ile maksimum 6 ekseni kontrol edebiliyor.
  • Endüstriyel Bilgisayarlar – en yeni kompakt fansız endüstriyel PC IPC Serisi ve Panel PC PPC Serisi, düşük tüketimli Intel CPU çekirdekli ve 4G Ram kapasiteli yüksek performans özelliğine sahip. Fabrika, yapı ve bilgisayar denetimi ile ilgili olarak Delta Enerji Yönetim Sistemi DIAEnergie ve SCADA yazılım DIAView’i devreye sokmak için IPC ve PPC serileri, Windows 7 işletim sistemi ve 64GSSD/500G HDD ile donatılmıştır. Kritik sanayi ortamına uygun olması için panel PC’ler yüksek çözünürlüklü 15” ve 19” ekranları ve alüminyum alaşımlı pres korumasını destekliyor.
  • MH300 ve MS300 Serisi AC Çalıştırma Motorları, %40’a varan oranda daha küçük boyutları ile Delta’nın yeni kompakt sürücüleridir ve hem IM hem de PM motorları için açık/kapalı devre kontrolünü destekliyor. Her iki seri de dahili PLC, dahili fren baltaları, entegre STO özelliklerine sahip olup farklı endüstriyel ağ sistemlerini destekliyor. Yüksek hızlı modeller de 2000Hz ve 1500Hz kadar çıkış frekansı mevcuttur. MH300 ve MS300 Serileri optimize edilmiş alan kullanımı ve güçlü sistem desteği sağlamakla kalmaz aynı zamanda kurulması ve işletilmesi kolaydır.
  • Endüstriye özgü CFP2000 Serisi fan/pompa sürücüsü, fan ve pompa uygulamalarında Delta’nın yepyeni Yüksek Dayanlıklılık Vektör Tahrik Sistemi Kumandasıdır. Dahili EMC filtresi, DC bobinler, Gerçek Zaman Saati (RTC) ve BACnet özelliklerine sahip CFP2000 Serisi, HVAC (ısıtma, havalandırma, ve klima) sektöründeki özel ihtiyaçlar için en iyi çözümleri sunuyor. IP55 modeli ise zorlu ortamlarda toz ve suya karşı son derece etkili bir koruma sunuyor.

Endüstriyel segment ile ilgili olarak ise Delta aşağıdakiler de dahil akıllı, enerji tasarruflu otomasyon ve enerji yönetimi çözümlerine dikkat çekiyor:

  • Delta’nın Entegre Fabrika Kontrol Platformu, ana kontrolcüler olarak orta sınıf PLC AH500 Serisini, gerçek zamanlı üretim süreçi denetlemesi için de SCADA Sistemi DIAView ve endüstriyel enerji yönetim sistemi DIAEnergie sistemini entegre ediyor. Tüm veriler, Endüstriyel PC IPC Seri ile yönetilir ve müşterilerin gerçek zamanlı yönetimi için de Delta’nın internet bulut sistemi ile muhafaza ediliyor. Bu sistem yapısı, ”müşteri odaklı” lojistik yönetim yaklaşımı ile birlikte geniş bir yelpazedeki üretim süreçlerinde yüksek verimlilik ve esneklik teşvik ediyor.
  •  Çoklu Su Kontrol Çözümü, basınç, sıcaklık ya da sabit seviye gibi çeşitli kontrol modlarıyla pompa yönetimini gerçekleştirir ve dört pompanın kontrol edilmesi için yapılandırılabilir bir donanım ve yazılım sistemi sağlıyor. Bu çözüm, HVAC sistemleri, su arıtma ve çoklu pompa gerektiren diğer uygulamalarda su pompaları için uygundur. Buna ek olarak, 3G yönlendirici ve Delta’nın internet bulut hizmeti ile uzaktan bağlantı da destekliyor. Kullanıcılar tüm sistemi Windows, Android ve iOS sistemleri üzerinden uzaktan devam ettirebilir ve yönetebilir.
  • Delta, oyma makineleri, ahşap oymacılığı ve diğer makine araçları için gömülü ve PC tabanlı CNC çözümleri sunar ve müşterilerine yüksek hızda, yüksek hassasiyet ve yüksek esneklik ile hizmet veriyor. Delta’nın gömülü CNC çözümü, gelişmiş hareket kontrolü teknolojisine sahip CNC Kontrolör NC300 Serisi ile birleşiyor. Delta’nın CNC Çözüm çekirdeği olarak NC300 Serisi, AC Servo Sürücü ASDA-A2 Serisi, servo motorlar ve AC Motor Sürücüsü M300 Serisi ile eşleştiğinde tam ve esnek bir CNC sistemi oluşturabilir. Delta ayrıca Programlanabilir Otomasyon Kontrolörü (PAC) MH1 Series ile termal kesme, cam kesme ve ağaç işçiliği işlemleri için kendi PC tabanlı CNC Çözümünü sunuyor. Yüksek performanslı PC tabanlı bir kontrolör olarak MH1 Serisi müşteriler için sistem yapısını basitleştirmek, sistem yapı maliyetini azaltmak ve işlem verimliliğini artırmak için (EtherCAT üzerinden maksimum 64 aksa kadar) yüksek verimli çok eksenli kontrolünü ön plana çıkarıyor. Optimize edilmiş operasyon sağlayan MH1 Serisi, Delta’nın AC servo sürücüleri ve servo motorları ile birleştirildiğinde tam bir PC tabalı CNC çözümü oluşturabilir.
  • Gıda Ambalajlama Çözümü, yiyecek ve içecek paketleme makineleri için kaliteli, yüksek hızlı paketleme verimliliği sağlıyor. Bu çözüm ambalaj süreçler arasında istikrarlı, entegre çoklu görev kontrol sağlamak için ana denetleyici olarak hareket kontrol modüllerine sahip Delta’nın orta sınıf PLC AH500 Serisini uyarlıyor. Buna ek olarak, bu çözümde entegre edilen yapay görme sistemi ürün kalitesini sağlamak için nihai mallar üzerinde son derece hassas denetim sunuyor.
  • Asansör Çözümü, Güç Rejeneratif Ünitesi REG2000 Serisi ile sağlanan güç üretimi üzerinden asansör sistemleri için %40 enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Asansör sistemi aynı zamanda Delta’nın Asansör Drive ED Serisi ve Kapı Kontrol Drive VFD-DD Serisi sayesinde mükemmel kullanım ve kapı açma/kapama seçenekleri sunuyor.
  • Güç Kaltesi Çözümleri ise APF2000 Serisi Aktif Güç Filtresi, SVG Serisi Static Var Jeneratör ve Aktif Ön Uç AFE2000 Serisi ile geliştirilmiş güç faktörü sunar ve dengelenmemiş yüklerin, harmoniklerin, reaktif gücün dengelenmesini sağlıyor.

www.delta-emea.com