PAYLAŞ
Mit der neuen Version 13 der Software Sinema Server vereinfacht Siemens die Überwachung industrieller Netzwerke. Die Software erkennt automatisch alle Profinet- und Ethernetgeräte eines Netzwerkes und visualisiert diese übersichtlich in einem Webbrowser. With its new V13 Sinema Server software release, Siemens is simplifying the monitoring of industrial networks. The new software automatically detects all Profinet and Ethernet devices within a network, and enables a clear visualization of them in a web browser.

Siemens, yeni V13 Sinema Server yazılımı ile endüstriyel ağların izlenmesini kolaylaştırıyor. Bu yeni yazılım, ağ içindeki tüm Profinet ve Ethernet cihazlarını otomatik olarak tespit ediyor ve bu cihazların net görselleştirmelerini bir internet tarayıcısı içinde sunuyor.

Siemens, yeni V13 Sinema Server yazılımı ile endüstriyel ağların izlenmesini kolaylaştırıyor. Bu yeni yazılım, şebeke içindeki tüm Profinet ve Ethernet cihazlarını otomatik olarak tespit ediyor ve bu cihazların net görselleştirmelerini bir internet tarayıcısı içinde sunuyor. V13, aynı zamanda Simatic kontrolörleri ve bağlı Profinet cihazlarındaki bilgiyi doğrudan okuyor. Bu, 50 bine kadar düğümü kapsayan çok geniş ağlar için bile bakım personeline, cihazın durumu ve bağlantılarının her zaman etkili bir şekilde izlenmesi için genel bir bakış sağlıyor. Yazılım, potansiyel hataları erkenden tespit etmek üzere tasarlandığı için önleyici faaliyeti başlatmaya yönelik bir temel oluşturarak erişilebilirliği yükseltiyor. Sinema Server V13, üretim fabrikalarının yanı sıra proses endüstrileri için de tasarlandı.

Cihaz verisi, hem “Kolay Ağ Yönetim Protokolü” (Simple Network Management Protocol – SNMP) hem de cihazlara doğrudan bağlanan Profinet mekanizmalarının kullanılmasıyla değerlendiriliyor. Bunun sonucunda ise cihaz tanımlaması ile diagnostik veri için kesin ve tescilsiz veri değerlendirmesi ortaya çıkıyor. Aynı zamanda saha otomasyonuna yönelik özel talepleri karşılamak üzere tasarlanan Sinema Server, “cihaz değiştiricileri” gibi dinamik topolojilerle birlikte otomasyon alanında kullanılan farklı yedekleme protokollerinin detaylı yapılandırılmasını da destekliyor. Bununla birlikte, IT ağları ve otomasyonun bağlı olduğu sahalarda şeffaf tanı sağlamak için VLAN ve RSTP teşhis ediliyor ve net bir şekilde görselleştiriliyor.

Ağ ve otomasyon uygulamasıyla ilgili talep edilen veri, uzun dönemli arşivde saklanıyor ve sonrasında raporlarda tanımlandırılabiliyor. Bu, daha sonra belirlenecek geçmiş olayların asıl nedenlerini ve engellenmiş hatanın gelecekteki olası kaynaklarını belirlemeyi sağlıyor. Sağlanan şebeke tanısı, OPC ve internet mekanizmalarının kullanılmasıyla HMI/SCADA sistemlerine sorunsuz bir şekilde entegre edilebiliyor.

Farklı sunucularla izlenen ana ağların genel durumu (500 düğüme kadar olan 100’e kadar şebeke için) “Sunucuya Genel Bakış” fonksiyonunun kullanılmasıyla merkezi olarak izlenebiliyor. Bu, otomatik olarak kullanıcıları ağ bileşenlerine dair değişiklikler hakkında bilgilendirmeyle destekliyor ve böylece yaklaşan olası sorunlara erken bir yanıt veya mevcut hatalara çözüm sunmayı sağlıyor. Bu sunucular, aynı zamanda harici cihazları kullanarak kapsayıcı değerlendirmeler de sunabiliyor. Sinema Server’da veriyi internet erişimi üzerinden sunmak için bir arayüz bulunuyor. Bu fonksiyonla veri, Excel veya ekran tabanlı sistemler gibi standart programları kullanarak merkezi şekilde karşılaştırılabiliyor, müşteri ihtiyaçlarına göre değerlendirilebiliyor ve daha fazla işlenebiliyor.