PAYLAŞ

Üretiminin her aşamasında doğaya saygıyı görev bilen Muratbey Peynirleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde doğanın ve ekolojik sistemin korunmasına dikkat çekti. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, tesislerinde yeşil üretim ilkesi ile hareket ederek, hem enerji tasarrufu hem de kimyasal atığı minimize etme çabasında olduklarını kaydetti.

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm faaliyetlerinde, çevreyi ve doğal kaynakları korumayı amaçladıklarını söyledi. Muratbey Üretim Tesislerinde, yeşil üretim ilkesiyle hareket ederek,

enerji tasarrufu ve üretimde sıfır kimyasal atık hedefi için çaba gösterdiklerini kaydeden Erol, sadece ürün değil geliştirdikleri teknolojik projelerle de sektör de öncü ve örnek olmayı amaçladıklarını söyledi. Necmi Erol şunları söyledi;

“Peynir üretim teknolojisindeki ilklerimize yeni bir sistem daha ekledik. Tüm üretim tesislerimiz  klordioksit jeneratörü ile steril edilmektedir.  Antitoksik dediğimiz kimyasal olmayan dezenfeksiyon sistemiyle, üretim hatlarının sterilizasyonunda kullanılan kimyasalları minimize etme çabasındayız”.

Peynir altı suları toplanıp, ekonomiye kazandırılıyor

“Yeşil üretime “ inanan bir firma olarak, çevre korunması için tüm sistemlerini revize ettiklerini vurgulayan Erol, şöyle devam etti: “Sektörümüzün çevresel atığı olan peynir altı sularının tamamını toplayıp, işlenmek üzere çözüm ortağımız tesislere veriyoruz. Çünkü peynir altı suları, doğaya, yer altı sularına karıştığı zaman, içerdiği aşırı şeker ve protein nedeniyle bitkilere zarar veren bir özelliğe sahip. Peynir altı sularının doğaya bırakılması durumunda bu atıklar toprağı ot bitmez bir çöle dönüştürebiliyor. Bu nedenle peynir altı sularının tek bir damlasını dahi doğaya vermiyoruz. Topraklarımızın korunmasına katkıda bulunmak üzere peynir altı suyu işleme tesisi ile fabrikamızı yan yana kurduk. Böylece bir tesisin atığı, diğerinin hammaddesi olarak en ekonomik şekilde ‘daha yeşil bir dünya’ için kullanılarak işleniyor. Hem doğayı korumaya hem de ekonomiye katkı sunmaya çalışıyoruz. Hiçbir atık suyumuz yeraltına sularına ve toprağa karışmıyor. Üretim sonrası çıkan atık sularımız, bir balığın rahatlıkla yaşayabileceği temizlik seviyesine geldikten sonra doğaya veriliyor”.