Ana sayfa Hot topıcs/Güncel Robotlar Kozmetik Sektöründe Kaliteyi ve Verimliliği Arttırdı

Robotlar Kozmetik Sektöründe Kaliteyi ve Verimliliği Arttırdı

PAYLAŞ

Teknolojik alanda yapılan birçok inovasyon ilk olarak üretim süreçlerinde kalitenin arttırılıp maliyetin düşürülmesi için kullanılıyor. Kozmetik sektörünün önemli temsilcisi Golden Rose markasının çatı kuruluşu Erkul Kozmetik, üretim parkurunda 70’den fazla Fanuc ürününü kullanarak rakiplerinden sıyrılıyor. Saat başına daha fazla ürün adedi, değişmeyen sabit ve sorunsuz kalite anlayışıyla Erkul Kozmetik, Fanuc robotları sayesinde geçtiğimiz yıllara göre üretimini yüksek oranında artırarak başarısını ortaya koyuyor. 

Günümüzde birçok firma, süreçlerinin dijitalleşmesi ve Endüstri 4,0’a uyumlu hale gelme konusunda çalışmalar gerçekleştiriliyor. Son yıllarda fabrikalarını Endüstri 4,0’a uyumlu hale getirilmesi konusunda cesurca hamlelerde bulunan markalar ise yenidünya düzeninde bir adım öne geçiyor.

“FANUC robotları kozmetik ürünlerinde farkını ortaya koyuyor”

Bu noktada FANUC olarak “geleceğin akıllı fabrikalarını” oluşturmak için çalıştıklarını söyleyen FANUC Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit,   özellikle ülkemizde çok az kurumun yeteneklerini geliştirmek için doğru hamlelerde bulunduğunu söyledi.  FANUC olarak, birbirinden farklı sektörler için çözüm önerileri sunduklarını dile getiren Yiğit, bunlardan birinin de kozmetik sektörü olduğunun altını çizdi. 2015 yılından beri Erkul Kozmetik’in FANUC’un toplamda 70 den fazla ürününü kullanarak verimliliklerini yüksek oranda artırdığını söyleyen Yiğit,  saat başına daha fazla ürün adedi, değişmeyen sabit ve sorunsuz kalite anlayışıyla Erkul Kozmetik’in robotlu üretim sayesinde geçtiğimiz yıllara göre üretimini oldukça artırarak başarısını ortaya koyduğunu aktardı. Yiğit, “Robotlu üretimin geleneksel üretimden en büyük artısı öncelikle ürün çıktılarının kalite bozulması olmadan standart olarak üretilmesidir. Bu da müşterinin ürün kalite sorunları ile karşı karşıya gelmesini engellemektedir. Dolayısıyla parkurlarını Endüstri 4,0’a uyumlu hale getiren markalar; saat başına daha fazla ürün adetleri, değişmeyen sabit ve sorunsuz kalite, esnek ve hızlı ürün değişim süreleri, izlenebilir ve raporlanabilir üretim adetleri, üniversal hat makinelerine göre düşük satın alma, kurulum ve işletme maliyetleri gibi avantajlarıyla öne çıkmaktadır” dedi.