PAYLAŞ

Türkiye’nin ilk özel sektör yarı iletken tesisini kurarak dikkatleri üzerine çeken, saç işleme sektörünün önde gelen firmalarından Ermaksan Makine, SASAD tarafından savunma sanayii alanında yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı, Savunma Sanayi ‘Girişimcilik’ özel ödülüne layık görüldü.

SASAD’ın Ankara Sheraton Otel’de düzenlediği 27. Olağan Genel Kurulu’nun ardından gerçekleştirilen ödül törenine; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Sezai Bostancı’nın yanı sıra; savunma sanayiine hizmet eden firmalardan çok sayıda önemli isim katılım gösterirken, organizasyona Ermaksan adına Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan ile birlikte Genel Müdür Ahmet Özkayan katıldı.

“AR-GE’ye Yönelik Yatırımlarımız Sürecek”

Ödül töreninden sonra bir açıklama yapan Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, böylesine değerli bir ödüle layık görülmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Ermaksan olarak ülke sanayinin gelişimine ve ekonomisine yüksek katma değer sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

İnovatif anlayışıyla ürün geliştirerek, geleceğin teknolojilerini günümüz standartlarında sunma gayreti içerisinde olduklarını aktaran Özkayan; “Dünya 4. sanayi devrimini yaşıyor. Biz de Türkiye olarak, bu gelişime ayak uydurmak zorundayız. Ermaksan olarak, son yıllarda AR-GE’ye yönelik yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Kendi ürettiğimiz makinelerde, know-how’u elimizde bulunan birçok parçayı kullanıyoruz.  Savunma Sanayii’ne yönelik çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Geliştirdiğimiz ileri düzey, yeni nesil sensör, kontrolör, yapay zekâ algoritmaları, robot teknolojisi, iletişim teknolojileri ve makinelerle birlikte, endüstri 4.0’ın Türkiye’deki gelişimine önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

“Türkiye’nin ilk özel sektör yarı iletken tesisini kurduk”

Ermaksan’ın, yüzde 100 Türk mühendisliğiyle, ileri teknolojilerde Türkiye’nin adını dünyaya duyurduğunun altını çizen Özkayan; “Sürdürülebilir başarı hedefiyle gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda, AR-GE’yi öncelikli hale getirdik. 6 bin metrekarelik alanda, Yüksek Teknoloji AR-GE Merkezi kurduk. AR-GE Merkezimiz, 2014 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay aldı. Ayrıca geçen yıl Türkiye’nin ilk özel sektör yarı iletken tesisini kurarak üretime başladık. Yarı iletken tesisimiz, mevcut altyapısı ile ileri teknoloji alanında pek çok farklı üretimin de kapısını aralıyor. Bu üretimle aydınlatma, elektronik, savunma sanayi, uzay teknolojileri sanayi, sağlık, tıp gibi hayatın pek çok alanında kullanılan teknolojilerin, milli olarak üretilmesi mümkün hale gelecek. Ayrıca savunma sanayinin ihtiyacı olan sensörler, değişik dalga boylarında çalışan ışık kaynakları, tıp alanında tanı ve tedavide kullanılan farklı dalga boylarında lazerleri de bu teknoloji ile üretmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.