PAYLAŞ

Universal Robots, 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl yirmi beşinci kez düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı’na katılıyor. Günlük hayatta her ürüne hayat veren ambalaj ürünleri, gıda işleme-ambalaj makine ve ekipmanlarına yönelik çözümlerin sergilendiği, Avrasya bölgesinin en çok tercih ettiği fuara çok sayıda sektör profesyonelinin ve 60 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor. Universal Robots’un ağır görevler için geliştirdiği 16 kg kapasiteli yeni ürünü UR16e kolaboratif robotu da etkinlikte yer alacak.

“Makine beslemeden montaja, kalite kontrolden paletlemeye kadar çok sayıda uygulama”

Ambalaj sektörüne sunduğu kolaboratif robot çözümüne ilişkin açıklamalar yapan Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Plastik ve ambalaj sektöründe genel olarak; plastik enjeksiyon, makine besleme ve boşaltma, taşıma, kalite kontrol, yapıştırma-dağıtma, paketleme-paletleme ve etiketleme uygulamalarında Universal Robots kolaboratif robotlarımız kullanılabiliyor. Etkinlikte tanıtacağımız ürün portföyümüz ile paletleme, konveyör üzerinde alma-bırakma ve kalite kontrol uygulamaları gerçekleştireceğiz. Etkinlik süresince UR+ Çözümleri, UR Akademi ve UR Uygulama Sihirbazı hakkında ziyaretçilerimize detaylı bilgiler vereceğiz” diye belirtti. 

“Cobot’un fark yaratan birçok özellikleriyle maliyetler düşüyor”

Gök, “Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla kullanıcılara avantaj sağlayan kolaboratif robotlarımız enerji verimliliği, yatırım geri dönüşünün hızlı olması, az alan kaplamasıyla sağladığı alan tasarrufuyla da firmaların maliyetlerini azaltıyor. Fuarda sergileyeceğimiz e-Series’in yeni modeli UR16e’yi de ağır görevler için geliştirdik. 16 kg kapasiteli yeni ürünümüz ile otomasyonu daha kolay hale getiriyoruz. UR16e ile ağır parçaların ve ürünlerin kaldırılması, taşınması, maliyetlerin düşürülmesi ve duruş sürelerinin azaltılması ile ilgili ergonomi, verimlilik ve hijyen zorluklarını ortadan kaldırıyoruz” dedi.