PAYLAŞ

SICK, zorlu kod okuma görevleri için kusursuz bir performans paketi olarak sunduğu, görüntü tabanlı kod okuyucularından oluşan yeni ürün ailesinin adı LECTOR®65x. Değişken ürün yüksekliklerinin olduğu değişken okuma mesafeleri gereken, geniş bir alan içerisinde dağılmış halde bulunan 1B ve 2B kodların bulunduğu uygulamalarda LECTOR®65x dinamik odak, “geniş açılı” görüş alanı, yüksek kamera çözünürlüğü ve bunların yanında hareket halinde bile çok hızlı fotoğraflama ve dekodlama özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Popüler endüstriyel haberleşme arabirimlerine sahip olması proseslerinize hızlı adapte etmenize yardımcı olacaktır.

LECTOR®65x kod okuyucu, iki farklı optik yapıda kullanımınıza sunulmaktadır. Sabit fokuslu ama sabit fokusa göre yüksek derinlik değerleri sunan “Flex Lens” sizlere hızlı ve efektif entegrasyon imkanı sunarlar. “Dinamik Fokus” versiyonuna sahip LECTOR®65x, görüntü tabanlı kod okuyucuları piyasasında bir yeniliktir. Saniyelik süreler içerisinde optimal olarak odak pozisyonunu ayrı ayrı okuma mesafeleri ve ürün yüksekliklerine uyarlar. Böylece, kod okuyucu sürekli uygun fokus pozisyonu sayesinde daima kodun net bir görüntüsünü elde eder.

IM0048325

Görüş Alanı, Çözünürlük, Hız

LECTOR®65x’in hem “Flex”, hem de “Dinamik fokus” versiyonları 2 megapiksel veya 4 megapiksellik çözünürlüklerle entegre kameralar sunmaktadır; 4megapiksel’ lik versiyon, kodun yaklaşık 500 mm x 500 mm ölçülerinde bir okuma alanında 0.35 mm lik çözünürlüğü sahip 1D kodunun güvenilir bir şekilde tanımlanmasına olanak sağlamaktadır. Barkod, Data Matrix, MaxiCode veya QR Kod olması fark etmeden akıllı kod çözme algoritmaları düşük kontrastlı kodların veya kısmen hasarlı kodların bile güvenilir bir şekilde okunmasını ve işlenmesini sağlamaktadır. Birden fazla kod okuyucuyu tek bir kablo yardımıyla birbirleri ile haberleştirebilir ve aynı haberleşme altyapınıza sanki tek bir okuyucunuz varmış gibi entegre edebilirsiniz.

lectorBaşlangıçtan İtibaren Kolay İşletim

Kolay entegrasyon – eğitime belirgin bir masraf yapılmadan – LECTOR®65x kod okuyucu için olağan bir durumdur. Interfaceler, I/Olar, USB, CAN ve TCP/IP ile Ethernet/IP gibi ethernet tabanlı endüstriyel ağ sistemleri, fonksiyon blokları da dahil olmak üzere, okuyucularda entegre halde mevcuttur. Profibus ve Profinet gibi diğer endüstriyel ağ sistemleri SICK standart bağlantı modülleri sayesinde sağlanabilmektedir. Üzerinde bulunan düğmeler sayesinde otomatik olarak hızlı devreye almaya imkan sağlar. Entegre işaretleme lazeri hizalamayı kolaylaştırır. Sesli ve ışıklı geri bildirim sinyalleri devreye alma esnasında ve işlem boyunca kullanıcıyı destekler. Böylece görüntüler ile okuma verileri istatistik oluşturmak ve trendleri elde etmek amacıyla toplanabilir, değerlendirilebilir ve kullanılabilir.

Lojistik Otomasyonu Ve Fabrika Otomasyonuna Yönelik Tasarım

LECTOR®65x kod okuyucularının temel uygulama alanları, intralojistikte otomatikleştirilmiş sınıflama süreçleridir. Ne var ki elle taşıma ve sınıflama süreçleri de LECTOR®65x sayesinde kısmen otomatikleştirilebilir. Fabrika otomasyonunda; örneğin, lastiklerin tanımlanmasında veya paketleme istasyonlarının “seri sonu” alanlarında kod okuyucular için çözülemeyecek tanımlama noktası hemen hemen yoktur. LECTOR®65x ürün ailesinin görüntü tabanlı kod okuyucularıyla SICK tanımlama çözümleri “IDpro” portföyünü tamamlayarak lazer tarayıcılar, çizgisel tarayıcı kameralar, matris kameralar ve RFID sistemlerini içeren eksiksiz bir ürün yelpazesi sizlere sunmaktadır. Bu sayede artık teknoloji değişiminden korkmayın. Sadece istediğiniz teknolojiyi SICK ürün yelpazesinden seçmeniz veya bizlere ulaşmanız yeterlidir.

 

Berk Boyacı

Otomatik Tanımlama & RFID Ürün Yöneticisi

berkb@sick.com.tr

www.sick.com.tr