Ana sayfa Hot topıcs/Güncel OMRON, üretimi yeniden düşünmeye davet ediyor; Otonom ve kolaboratif üretime doğru bir...

OMRON, üretimi yeniden düşünmeye davet ediyor; Otonom ve kolaboratif üretime doğru bir yolculuk…

PAYLAŞ

Henry Ford, 100 yıl önce “Siyah olsun da, rengi önemli değil” demişti. Günümüzde ise tam tersi geçerli. Bir süre önce uygulamaya başlanılan “benim için yap” üretim modeli, ivme kazanmaya başladı. Çünkü bugünün tüketicileri, her konuda bilgi sahibi ve çevresine duyarlı birer “seçici” olarak satın almalarını anında yapılandırıp gerçekleştirebilecekleri, cep boyutunda dijital cihazlara sahip.

Bununla birlikte, günümüzün geleneksel seri üretim modeli, artan “yüksek çeşitlilik ve düşük hacim” talebini karşılayamadığından bazı üreticilerin yüksek değişkenlik gerektiren üretim ihtiyaçlarını dışarıdan temin etmesine sebep oluyor.

Sınırların dışına çıksa ve uzun çalışmalar gerektirse de, dikkatlice seçilmiş iş ortaklarıyla yüksek değişkenliğe sahip bu yeni üretim modeline erişmek tamamen mümkün. Şimdi üreticiler bu yolculuğunu planlamaya bugün başlayabilir ve bunu gerçekten başarabilir.

Üretimde OMRON’un vizyonu

OMRON, üreticilerin bu yüksek ölçekli değişkenlikten vazgeçmek yerine, operasyonel mükemmelliklerinin temelinde tam esneklik ve yeniden yapılandırma sağlayan yeni bir üretim modeli benimseyebileceklerine inanıyor. Endüstriyel otomasyondaki 65 yılı aşkın deneyimi ve yeniliklerinin daha iyi bir dünyaya hizmet etmesi gerektiğine olan güçlü inancı ile üretim vizyonunu paylaşmaktan mutluluk duyuyor ve geleceğin fabrikalarına doğru olan yolculuğun hep birlikte bugün yeniden düşünebileceğini umuyor.

OMRON üretimi yeniden düşünme konusunu 4 farklı başlıkta ele alıyor

  1. Üretimde çevikliği yeniden düşün – “Benim için Yap”

Öncelikle, yüksek değişkenliğe sahip üretim taleplerini karşılama sürecindeki zorluklar tanımlanmalı ve bu artan tüketici talebini karşılamak için hangi üretim modelinin en uygun olduğu incelenmelidir. Üreticiler, tamamen otonom, tekrar yapılandırılabilir ve en önemlisi kolaboratif bir yaklaşımla yüksek değişkenliğe sahip emniyetli üretim süreçlerini yeniden düşünmeye başlamalıdır.

  1. Fabrika intralojistiğinin geleceğini yeniden düşün

Üreticiler, mobil robotların arabalar, forkliftler ve konveyörlerin yerini nasıl alabileceğini ve bu araçları çalıştırmak için gereken insan gücünü nasıl karşılayabileceğini, ham maddelerin otomatik olarak nasıl teslim alınıp taşınabileceğini, nihai ürünlerin kalite denetimine ve depolara nasıl götürüleceğini ve tüm bunların maliyetleri azaltırken aynı zamanda kalite ve hızı nasıl artıracağını öğrenebilir.

Tekrar yapılandırılabilirliği tam olarak sağlamak için gereken entegrasyonu yeniden düşün

Üreticiler, robot teknolojisi, lojik, hareket, HMI, görsel denetim, enformasyon ve emniyet uygulamaları da dahil olmak üzere tek bir entegre otomasyon platformunun tüm üretim modelini kolayca nasıl kontrol edilebileceğini ve bu entegre kontrolün tekrar yapılandırılabilirliği nasıl tek bir düğmeyle gerçekleştirdiğini keşfedebilir.

  1. Emniyeti her seviyede yeniden düşün

Günümüzün otonom mobil robotları, kendi rotalarını belirliyor ve 1500 kg’a kadar yük taşıyabiliyor. Ayrıca, günümüzün kolaboratif robotları da kafese gerek olmadan, insanlarla birlikte yüksek hızda çalışabiliyor. Ancak bu robotlar, yeni emniyet zorluklarını da beraberinde getiriyor. Şimdi üretticiler, ilgili yasal düzenlemelere nasıl uyabileceğini ve çalışanlarını, ürünlerini ve verimliliğini en iyi şekilde nasıl koruyabileceğini öğrenebilir.

 innovative-Automation” Hakkında 

OMRON kısa bir süre önce “innovative-Automation” adını verdiği bir üretim inovasyonu konsepti geliştirdi. Bu konsept doğrultusunda OMRON, üç temel yenilikle (ya da üç “i” ile de diyebiliriz.) üretim tesislerine inovasyon getirme konusunda kararlı. OMRON, otomasyon alanındaki bu yenilikler sayesinde üretim tesislerinde yüksek katma değerli üretime ulaşmak için önemli üretkenlik iyileştirmeleri sağlamayı amaçlıyor. İlk “i” olan “Integrated (Entegre)” -kontrol evrimi- ile OMRON, otomatik kontrol teknolojisini geliştirerek, deneyimsiz operatörler de dahil olmak üzere hemen hemen her operatörün, daha önce deneyimli çalışanların uzman becerilerini gerektiren işleri zahmetsizce gerçekleştirebilmesini sağlayacak. İkinci “i”, “Intelligent (Akıllı)” -ICT ile geliştirilen zeka- ile OMRON, sürekli olarak kendini geliştiren ekipman ve üretim hatları oluşturmayı amaçlıyor. Makineler, çok çeşitli kontrol cihazlarını ve yapay zekayı (AI) benimseyerek deneyimlerinden öğrenebilirler ve kendilerini en iyi çalışma durumunda tutabilirler. Üçüncü “i”, “Interactive (İnteraktif)” -insanlar ve makineler arasında yeni uyum- ile OMRON, insan operatörler ve makineler arasında yeni ve uyumlu bir ilişkinin geliştirilmesi için çalışıyor. Aynı çalışma alanında insanlarla birlikte çalışan makineler, insan düşüncelerini ve davranışlarını, yalnızca üretim alanlarını baştan sona bilen uzman kontrol ekipmanları üreticisi OMRON’un mümkün kılabileceği şekilde, tanıyarak insan operatörlere yardımcı olacaktır.

https://industrial.omron.com.tr/