Ana sayfa Hot topıcs/Güncel “2017 Ar-Ge ve İhracat Yılımız Olacak”

“2017 Ar-Ge ve İhracat Yılımız Olacak”

PAYLAŞ

Endüstriyel haberleşme ve sayaç otomasyonu alanında kısa sürede Türkiye’nin en çok tercih edilen markalarından olan Z Telemetri, sunduğu inovatif çözümlerle başarılı bir yılı geride bıraktı. Firmanın genel müdürü Ali Uğur Çelik, bu başarıyı nasıl sağladıklarını ve 2017’de neler yapacaklarını www.automationtr.com ‘a değerlendirdi.

  • 2016 en zor yıllarımızdan biri oldu. Siz nasıl geçirdiniz?

2016 yılı Z Telemetri için zorlu ve başarılarla dolu bir yıl oldu. Firma olarak REDZ Smart Communication markası altında geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz elektrik sayaçları ile haberleşme ekipmanları ve yazılımlarımız, yurtdışı satışlarında 45’den fazla ülkeye ulaştı. Yurtiçinde de toplu olarak bir dağıtım şirketine ürün tedarik edebildik. Ürünlerimiz çok gelişti ve kablosuz yeni versiyonları da çıktı. Her yeni versiyon yurtdışından olumlu talep gördü ve hem yazılım hem donanım olarak güzel satışlarımız oldu. Yurtdışında SIEMENS, Elster, Itron gibi firmalara ulaşabildik ve tedarikçi listelerine girebildik.

Yurtiçinde tabii ki kur hareketliliği bizleri de zorladı. Ancak bu şartlarda piyasa ihtiyacına göre kendimizi konumlandırdık ve satışlarımızı arttırabildik. Şu an hemen hemen her elektrik dağıtım şirketimizde Four Faith marka haberleşme ekipmanlarımzı kullanılıyor. Bu durum bizleri de gururlandırıyor. Ayrıca yine yazılımlarımız TEİAŞ başta olmak üzere, Zorlu Enerji, Enerjisa gibi şirketlerde kullanılıyor. KCETAŞ’ta yapılan Türkiye’nin ilk ve tek OG hatlarından yüksek hızlı haberleşme projesi de bir kez bile arıza vermeden çalışmaya devam ediyor.

  • Hedeflerinizi gerçekleştirebildiniz mi?

Hedeflerimizin üstünde bir performans sergiledik. Bütün bu olumlu gelişmeler bizlerin 2017 için yeni hedefler belirlememizi sağladı.

  • 2017’den beklentiniz nasıl? Hangi yenilik ve değişimleri planlıyorsunuz?

2017’de çeşitli yeni yatırım ve AR-GE planlarımız mevcut. Yazılımlarımızda güncel teknolojileri izleyerek yenilikler yapacağız. Haberleşme ekipmanları ürün pörtföyümüz genişleteceğiz. Şimdiden, yeni geliştirdiğimiz Wmbus çözümlerimiz yurtdışında bir dağıtım şirketinde demo olarak deneniyor. Hedef olarak ihracata yönelik çalışmalar yapacağız. Hem firmamıza hem ülkemize faydalı olacağını düşündüğümüz çalışmalarımız ile ciromuzda %35 payı olan ihracatımızı arttırarak %50’ye çıkarmayı hedeflemekteyiz. Aslında şimdiden çalışmalarımıza da başladık. Sanıyoruz yeni ürünlerimiz birkaç aya demo olarak hazır olur ve ticari olarak satışa hazır hale gelir.

Teknoloji ve market ihtiyaçları çok hızlı ilerliyor. Z Telemetri kendi uzmanlık alanında lider olma hedefi ile yola devam ediyor. Şu ana kadar başarılarımız doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor ancak bizim için her zaman daha iyisi olma hedefi mevcut. 2017 yeni ürünler ve yeni başarılar yılı olacak.